Siirry sisältöön

Hur blev Suvanto Trucks den ledande aktören i branschen?

År 2006 startade Eetu Suvanto verksamheten, tog ett lån och började importera tunga fordon. Det var ett stort steg ut i det okända, men redan efter några år visade sig verksamheten vara lönsam. Fyra år senare ändrades bolagsformen till aktiebolag, vilket Eetu Suvanto gav namnet Suvanto Trucks.

Ägarstrukturen förändrades 2016 då investeringsbolaget Sievi Capital förvärvade majoriteten av Suvanto Trucks. Eetu finns dock fortfarande kvar som delägare i företaget.

År 2018 var företagets omsättning redan 48,9 miljoner euro. Tillväxten var 22 % jämfört med året innan. År 2018 blev Timo Lahtinen VD för Suvanto Trucks. Eetu Suvanto arbetar fortfarande aktivt i företaget med försäljning och inköp.

Hösten 2019 expanderade vi till Sverige då vi öppnade ett försäljningskontor i Helsingborg. Andra orter där vi har verksamhet är Åbo och Tammerfors i Finland. Under årens lopp har antalet medarbetare på företaget stigit till närmare fyrtio personer. Suvanto Trucks är för närvarande den största oberoende återförsäljaren av begagnade lastbilar i Finland, och bland de tre största på den nordiska marknaden.

Hur har vi kommit så här långt?

Framgången har inte kommit av sig själv, utan vi har envetet jobbat för den sedan första början. De grundläggande principerna i vår verksamhet är att vi är såväl kund- och resultatinriktade som ansvarsfulla. Det är värderingar som vi lever efter i vårt dagliga arbete. Suvanto Trucks – den smidiga tungviktaren.